Siering Edelsmeden

Contactgegevens:

Ingeborg Sturre

 

T: 
M: 06 - 29381482
I:  www.siering.nl

Bedrijfsrubrieken

  • Handel / Nijverheid /Ambachten
    Ontwerp van sieraden
  • Kunst en cultuur
    Sieraden en 3D objecten
  • Detailhandel / online winkels
    Verkoop van sieraden


Ingeborg Sturre is edelsmid. Zij maakt prachtige sieraden en objecten in zilver en goud, zowel in opdracht als voor haar eigen collectie. Ook geeft zij workshops ‘je eigen sieraad van zilverklei’.

Eigen collectie sieraden en objecten

In 2000 kwam Ingeborg met het vak edelsmeden in aanraking. Ze vindt het heerlijk met dit kunstzinnig vak bezig te zijn en heeft zich in de loop van de tijd steeds meer technieken eigen gemaakt. “Ontwerpen is echt mijn ding”. Ingeborg werkt dan ook gestaag aan de opbouw van haar eigen unieke collectie sieraden en objecten. Die is zeer divers, want zij mag graag experimenteren met verschillende materialen en technieken. Haar collectie is regelmatig tijdens exposities te bewonderen.

Voor wensen in zilver en goud

Vanuit Siering werkt Ingeborg sinds 2013 ook in opdracht. Wie een specifieke wens heeft voor het laten maken van een sieraad of object kan bij haar terecht. De vragen lopen zeer uiteen van een bijpassende hanger bij reeds bestaande oorbellen tot het vermaken van oude trouwringen of het ontwerpen van een herinneringsobject. Op basis van een gesprek en een aantal schetsen, maakt zij het definitieve ontwerp en kan het edelsmeden beginnen. “Je maakt iemand blij met het vervullen van een speciale wens. Als mensen dan met een glimlach het atelier verlaten, geeft dat veel voldoening”.

Workshop ‘je eigen sieraad van zilverklei’

Voor groepen van twee tot zes personen of voor grotere groepen op locatie organiseert Ingeborg de unieke workshop ‘eigen sieraad van zilverklei’. Zilverklei bestaat uit fijn zilverstof, een organisch bindmiddel en water. Het werkt bijna net als klei en je kunt er mooie creaties mee maken. Na verhitting in de oven blijft het zilver over en heb je een prachtig sieraad als eindresultaat. Wie wil dat nu niet?

UITGELICHT