Bijzondere initiatieven van ZME-deelnemers

Voor leuke activiteiten zijn veel ZME-deelnemers wel te porren, zoals de bedrijfsbezoeken aan Kornelis caps & closures en Agrifac. Daarnaast zijn er in de loop der tijd verschillende initiatieven ontwikkeld, die regelmatig terugkeren. Vind je dat een bepaald terugkerend initiatief hieronder niet mag ontbreken? Neem dan contact met ons op.

Ontbijt met Intervisie

Heb je specifieke ondernemersvragen waar je graag met anderen over wilt sparren? Neem dan eens deel aan een ontbijtsessie met Intervisie. De sessies vinden eens per twee maanden plaats bij één van de ZME-deelnemers thuis onder leiding van een deskundige. De kosten voor het ontbijt bedragen 5 euro per keer. Voor meer informatie neem contact op met Carmen of Janny of hou de agenda in de gaten.

POP Up EXPO

Op initiatief van Ingeborg Sturre van Siering en Helma Lok van Stof en Stiel is er in december 2014 een POP up EXPO aan de markt 60 in Steenwijk georganiseerd. In een leegstaand pand hebben zij met andere kunstenaars hun werk tentoongesteld. Met dit initiatief willen zij bewerkstelligen dat leegstaande panden in de binnenstad voor een niet - commercieel tarief aan kunstenaars en ambachtlieden worden verhuurd, zodat het mes aan twee kanten snijdt: zij kunnen hun werk laten zien en de panden hebben een tijdelijke bestemming.

Broodfonds Steenrijck

René Markus van MrM service is initiatiefnemer van het broodfonds Steenrijck. Een broodfonds is een alternatief voor een dure arbeidsongeschiktheidsvoorziening, die de deelnemers in tijden van ziekte voorziet van een inkomen volgens vooraf gemaakte afspraken. Het broodfonds voor zelfstandig ondernemers in de omgeving van Steenwijk is op 1 oktober 2014 van start gegeaan. 

  

  

  

  

  

  

  

      

  

  

            

UITGELICHT